Bakanlık Wikipedia Hakkında Son Dakika Açıklaması
-->

Bakanlık Wikipedia Hakkında Son Dakika Açıklaması

2017 yılının ilk haftalarında erişime kapatılan ve aşağı yukarı 2 senedir Türkiye'den erişilemeyen Wikipedia ile alakalı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı cephesinden açıklama geldi. 


Bakanlık Wikipedia Hakkında Son Dakika Açıklaması
Bakanlık Wikipedia Hakkında Son Dakika Açıklaması
Wikipedia, uzunca süredir ülkemizde erişime kapatılmış durumda. Yaşanan bu halle alakalı ülkemiz Wikipedia cephesini suçlarken, Wikipedia idaresi de lüzumlu ismimları attıklarına inanıyor. Yaşanan bu çıkmazla alakalı CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a bir soru önergesi tanıttı ve yaşanan son ilerlemeleri öğrenmek istedi. 

İşte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nın Yaptığı Açıklama:   

“Yapılan prosedürlerin rakamsal değerlerinin ve internet site isimlerinin açıklanması, şuçun önlenmesi ve suçla mücadelede sıkıntlara sebep olabilecek, bilhassa çocuk pornosuna dair içeriklerin deşifre olmasına yol açacaktır. Hem de bu tür sayılar başka ülkelerce resmi olarak toplu şekilde açıklanmadığından, uluslararası düzeyde, bu sayılardan hareketle ülkemiz aleyhine haksız algı ortaya getirilmekte, bilgi kirliliği oluşturulmaktadır. Wikipedia yetkilileri ile görüşmeler devam etmekte olup, hukuka aykırı içerikler ile alakalı prosedür yapıldığı taktirde erişimin engellenmesine son verilecektir.”  

Özetle ortada somut bir ilerleme halen bulunmuyor gibi görünüyor. İki taraftan birinin bir türlü geri ismim atmadığı net ama görüşmelerin detayları belirtilmediği amacıyla halen alakalı meseleye sebep olan nedir bilemiyoruz.

  • 0 Blogger
  • Google+
  • Facebook
  • Disqus

Henüz Yorum Yok

Yorum Gönder

comments powered by Disqus

Yayın Üstü Sponsor Reklam

Yayın Ortası Sponsor Reklam