İlk 5G'li Stadyum Barcelonanın Stadı Nou Camp Olucak
-->

İlk 5G'li Stadyum Barcelonanın Stadı Nou Camp Olucak

FC Barcelona’nın ikonik stadyumu Nou Camp, 5G teknolojisine uyum sağlayacak ilk stadyum olacak. 


Çok uzun süredir stadyumlar akıllı olarak inşa ediliyor. Hemen derhal her stadyumda bağlantı hizmetinin aksamaması, stadyumların daha basit denetim edilmesi amacıyla sistemler kurulmuş durumda. Ülkemizde de yeni stadyumlar son teknolojiler ile inşa ediliyor.

Telekomünikasyon ve hücresel veri bağlantısında kullanılacak olan 5G prosedürleri, stadyumlarda da kullanılmaya başlanacak. İlk olarak FC Barcelona’nın Stadı Nou Camp’ta saha, standlar ve stadyum ziyaretçileri amacıyla kalıcı 5G bulunacak. 
İlk 5G'li Stadyum Barcelonanın Stadı Nou Camp Olucak
İlk 5G'li Stadyum Barcelonanın Stadı Nou Camp Olucak
“Bir kulüpten daha fazlası” olarak anılan Barcelona, Katalan toplumunun resmen milli grupı olarak görülüyor. Yine de bordo mavili ekibin dünyanın dört bir yanısıra taraftarları bulunuyor.  

Barcelona, İspanya’da Real Madrid ile, dünya genelinde da Manchester United, Bayern Munich gibi devlerle sosyal medyada rekabet halinde. Katalan ekibi 5G yardımıyla taraftarlarıyla etkileşimini arttırmayı planlıyor. Böylece, çok büyük alanı yaşamı süresince stadyuma ismim atamayacak olan Barcelona taraftarları, grup ile olan bağlarını güçlendirebilecek.

Stadyumda kurulacak olan 5G ağı Telefonica’nın lisanslı bant aralığından yapılacak ve Ericsson’un ekipmanları kullanılacak. Kulüp, bu gelişmeyi ve başka dijital çalışmalarını MWC 2019’da duyurdu. 

Stadyumun şu anda Avrupa’nın en büyük kapasiteye sahip stadyumu olduğunu ve 90 bin kişilik kapasitenin yenileme projesinin sonrasında 105 bine çıkacağını ifade eden Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu, Camp Nou’nun en ilerlemiş mobil teknolojisi olan 5G amacıyla bir inovasyon laboratuvarı olacağını söyledi. 

5G bağlantılar yüksek süratlerde bağlantı, daha yüksek bağlantı kapasitesi ve ultra-düşük gecikme gerçekleştiren bir hizmet olacak. Stadyumların bu teknolojiden büyük yarar sağlaması bekleniyor. Böylece dar alanda tespit edilen çok sayıda insan, teknolojiden daha rahat yararlanabilecek.

  • 0 Blogger
  • Google+
  • Facebook
  • Disqus

Henüz Yorum Yok

Yorum Gönder

comments powered by Disqus

Yayın Üstü Sponsor Reklam

Yayın Ortası Sponsor Reklam